Recreatie

Het randmerengebied is een aaneenschakeling van een groot aantal meren. Van het Eem- en Gooimeer tot aan het Veluwemeer en Ketelmeer. Veel jachthavens zijn direct gelegen aan de meren. U treft moderne jachthavens maar ook kleine havens in een rustige natuurlijke omgeving. De Randmeren kenmerken zich door een bijzondere natuurontwikkeling, een wetland van internationaal belang.

Zien en Doen

Er is volop te beleven en te ontdekken aan de Randmeren, zowel op als aan het water.

Talloze attracties en bezienswaardigheden, bijzondere musea en gezellige winkels. Maar ook heerlijk fietsen, wandelen, zwemmen, surfen en golfen.

En enig idee hoeveel prachtige natuurgebieden u kunt bezoeken?

Horeca

Eten en drinken in het randmerengebied kan op vele manieren. Een culinaire beleving in een goed restaurant aan het water of een pannenkoek in een pannenkoekenhuis midden in het bos. Maar geniet ook eens van een kop koffie in een strandpaviljoen of van een ijsje op één van de gezellige terrassen.

Overnachten

De diversiteit in overnachtingsmogelijkheden is groot. Van hotel, Bed & Breakfast tot aan campings en bungalowparken. Komt u met de boot? Dan bent u van harte welkom bij één van de vele gezellige jachthavens of unieke aanlegplaatsen. Zo zijn er eilanden waar je aan kunt leggen.

Kijk op de kaart of raadpleeg een VVV

Wilt u een dagje weg, van haven naar haven, of lekker uit eten? Op www.randmeren.com krijgt u volop ideëen aangereikt.

Of raadpleeg de website van een toeristich bureau:

Cookie-instellingen